Naša pot

DTV PARTIZAN MIKLAVŽ

Na pobudo športnikov in politikov Krajevne skupnosti Miklavž smo 12.09.1981 ustanovoli in registrirali TVD Partizan Miklavž. Še istega leta smo skupaj z NK Miklavž in ostalimi krajani zgradili športni park z urejenimi igrišči za rokomet, košarko, odbojko, namizni tenis, nogomet ter tribuno za razne prireditve.

Namen društva niso bili samo tekmovalni športi ampak tudi ostali rekreativni kot so kolesarjenje, aerobika, orodna telovadba in planinstvo. Članstvu v društvu je rastlo in prihajale so nove vzpodbudne ideje o društvenih prostorih. S pomočjo KS Miklavž, športnikov in ostalih simpatizerjev smo leta 1983 z gradbišča termoelektrarne Plevlje v Črni Gori pripeljali dve montažni leseni zgradbi. Večjo smo postavili v Športnem parku Miklavž za TVD Miklavž in NK Miklavž, manjša pa se je postavila za Taborniški odred Franc Lešnik. Znotrja društva so se organizirale razne sekcije, kot so Planinska sekcija, Košarkaški klub Miklavž, Aerobika, Kolesarsji, Namizni tenis,…

Med najvidnejše v Slovenske in Evropskem prostoru pa spadaju uspehi košarkašev. Začetek Košarkaškega Kluba Miklavž sega v leto 1981. Predvsem s trdno voljo smo klub organizirali v enega najuspešnejših. S selekcijami od osnovnošolcev do člano smo se udejstvovali tekmovanja v vseh selekcijah. Med najodmevnejše dosežke sodijo uspehi članske ekipe pod imeni Maricom-Miklavž, TAM-BUS in Bawaria Wolltex.

Po nekajletnem skupnem delovanju so se nekatere sekcije osamosvojile in ustanovile svoje klube. Zato se je delo v TVD Partizan nekoliko ohladilo. Ponovno je društvo začelo močneje delovati 19. junija 1997 z novim vodstvom. Danes je društvo namenjeno predvsem rekreacijskim športom in približevanju športa mladim. S čim vse se ukvarjamo sedaj, lahko razberete na naslednjih straneh.

Lep pozdrav!